Blog

Kezdjük az elején!

Finibus Bonorum
2023.01.16 22:49
Kezdjük az elején!

A 2018-as évig Magyarországon nem volt működőképes trial utánpótlás nevelés. Többen a szakágon belül célnak tűzték ki, hogy az elkövetkező 2-3 éven belül rohamosan növekedjen a gyerekek létszáma sportunkban. Az oldal létrehozásakor alapelvünknek tekintettünk azt, hogy azok a gyerekek, akik nincsenek közvetlen kapcsolatban trial kerékpárosokkal lehetőségük nyíljon belevágni ebbe az életstílusba. 


Amennyiben aggódó szülőként böngészed az oldalunkat meg kell, hogy nyugtassalak. Gyermeked az egyik legnagyszerűbb sportot választotta, mely nem csak a fizikai és motorikus képességek fejlesztéséről szól, hanem hosszútávon önmérsékletre, alázatra és kitartásra tanítja a gyerekeket, melyek az élet minden területén a hasznára fognak válni. Az első időszakban olyan szituációk megtanulására fog kényszerülni, amely a mindennapos kerékpáros közlekedését teszik biztonságosabbá. A későbbiekben pedig Te is megbarátkozol vele!

 

Amennyiben lelkes fiatal vagy, aki ki akarja próbálni ezt a király sportot Te vagy a mi emberünk. Előre szólunk kihívásokkal teli időszak elé nézel, de ha fel akarsz ugrani padkákra, lépcsőkre, vagy többre vágysz és akár 1 méternél magasabbra szeretnél jutni két keréken a legjobb helyen jársz.
Akár van saját trial kerékpárod akár nincs, az első perctől kezdve a BUKÓSISAK használata elengedhetetlen. Hidd el, a védőfelszerelés nem gáz. 


Mi a Licenc kártya?

Röviden összefoglalva, ha rendelkezel úgynevezett verseny engedéllyel hivatalosan indulhatsz versenyeken. A kategóriádban a Magyar Kupa sorozatokon gyűjtöd a pontjaidat, így akár Te is megnyerheted az összesített eredménylistát.

Ha kiváltod, regisztrálva leszel a Magyar Kerékpáros Szövetség adatbázisában ezzel támogatva szakágunkat. Ezzel együtt az edzésre menet, az edzés teljes időtartamára teljesen a hazajutásig baleset biztosátással rendelkezel.

 

Te is úgy látod, hogy ez a minimum, amit meg kell tenned? 

Nagyon jó! Összesen 3 feladatot kell elvégezned.

1. Keress egy egyesületet, amely regisztrálva van a Magyar Kerékpáros Szövetség adatbázisában. Amennyiben nem tudsz ilyen egyesületről keress bátran és mi segítünk!

2. Töltsd ki az orvossal az „MKSZ Sportorvosi Engedély” fül alatt található dokumentumot.

3. Töltsd ki az „MKSZ Versenyzői LICENC” fül alatt található dokumentumot, és küldjétek a megadott címre.

+1 Amennyiben kiskorú vagy a szüleiddel töltsétek ki az adatokat értelemszerűen az „MKSZ Szülői Hozzájárulás” dokumentumnál.

Figyelem! A licenccel kapcsolatos leírás NEM teljes körű. Kérlek a részletek megismerése érdekében kattints ide.

Ha elakadtatok, vagy kérdésetek van hívjatok bátran!